morille
Perla din Jura – La Morille
7 septembrie 2017
morbiflette

Morbiflette

Acesta denumire provine de la tartiflette, o specialitate franceza asemanatoare cu cartofii gratinati. Doar ca ultimul strat al Morbiflette si cel care o face atat de diferita este compus din felii de branza Morbier.
Intr-o tava pentru cuptor se aseaza in straturi, mai intai cartofi taiati felii, asezonati cu sare si piper, peste care se adauga uniform putina pasta de usturoi, smantana si cubulete de sunca impanata (piept de porc), apoi se adauga alte straturi, in aceeasi succesiune: cartofi etc, pana la umplerea tavii.

Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se pune in cuptor la 180 grade timp de 45 de minute, pana cand cartofii sunt moi. Dupa aceea, se scoate tava, se inlatura folia de aluminiu si se pun in ultim strat felii de Morbier. Se acopera din nou cu folie de aluminiu si se reintroduce in cuptor la 200 de grade, pana cand branza se topeste si se coloreaza usor.
Minunata Morbiflette este gata pentru a fi servita!

Comentariile sunt inchise.